Hirdessen a Magyar Zsidó Honlapon!


Izrael nem tűrné el Irán atomfegyvereit
2008-06-04 22:18:33

Olmert izraeli miniszterelnök szerint fel kell tartóztatni az iráni nukleáris ambíciókat
Minden lehetséges eszközzel fel kell tartóztatni az iráni nukleáris ambíciókat - jelentette ki kedden Washingtonban Ehud Olmert. Az izraeli kormányfő az Amerikai-izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) nevű amerikai zsidó lobbiszervezet konferenciájának résztvevői előtt mondott beszédében úgy vélte: a világ közösségének kötelessége és felelőssége, hogy világossá tegye Irán számára: amennyiben folytatja atomfegyver-kutatási tevékenységét "drasztikus intézkedések révén pusztító következményekkel" kell számolnia.
Olmert leszögezte: Izrael nem fog eltűrni egy atomfegyverekkel felszerelt Iránt, és a szabad világ országainak is ezt kell tenniük. Az Irán ellen hozott nemzetközi gazdasági és politikai büntetőintézkedések csak első lépéseket jelentik egy olyan állammal szemben, amelynek elnöke Izrael elpusztítására szólított fel - hangoztatta Olmert, akinek szavait dübörgő tapsvihar és ováció kísérte.
Olmert szerdán George Bush amerikai elnökkel várhatóan az iráni atomtevékenység problémaköréről, mint ahogy a közel-keleti helyzettel kapcsolatos kérdésekről is tárgyal.
(Népszava)Vissza