www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...910111213141516171819Következô
Aktív Oldal:17 , összesen 19
Re: homosexuális házasság
Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: February 21, 2008 07:57AM

Murakami japán író egyik regényében az egyik szereplö úgy válik ketté, hogy az egyik felének csak az emlékek maradnak, a másik fele meg az örök jelenben él. Azt hiszem, az agytudomány mindkét esetet ismeri.

Hozzaszóló: laciduo (Bejelentkezett IP)
Dátum: February 21, 2008 01:39PM

Lehet,hogy maradi vagyok, de nem vágyom arra,hogy klónozzanak és ha lejár a földi idöm.

Laci

Dátum: February 21, 2008 02:58PM

Pedig milyen kellemes az, amikor azt mondják az embernek: "Fényességes Istenkirály! Sajnos csak 200 éves korig tudjuk meghosszabbítani dicsöséges életét. Népünk vigaszára szolgálna, ha hozzájárulna klónozásához." grinning smiley

Dátum: February 22, 2008 05:20PM

grinning smiley

Laci

Hozzaszóló: V.Balu (Bejelentkezett IP)
Dátum: February 22, 2008 06:38PM

Igen. Amikor meg felébredsz rád orditanak, hogy most már jo lenne ha megkapnád a lapát végét, mert igen le vagy maradva a táboron belül

Hozzaszóló: bbernadett (Bejelentkezett IP)
Dátum: March 3, 2008 10:46AM

sziasztok!
igen én, gondolatban tovabb vittem a fonalat, azt kepzeletem el hogy nemcsak, egy szervet hanem egy felnött kifejlett egyedet klonoznanak, mint a filmeken, amugy a beteg gyermekek össejtes kezelesetöl jutottam idaig, akik oroszo.ba vagy kínaba mentek. valoszinü azert erdekel ez a dolog mert minden emberben benne van az örök elet vagya. ja egy a Scienceben levö tanulmany szerint kb 22 ferfira vezethetö (eredeztethetö) vissza a nyugateu.ban elö emberek többsege. meg a vegen el kell gondolkoznom az eva-elmelet mellett az ember idegenböl erkezeseröl is??? feltettem magamban a kerdest mennyire hihetö ez, de a genetika belem fojtotta a szot a hatarozott törvenyeivel. van orvos a csapatban??? aki kommentalna ezt 3-4 mondat erejeig???

Dátum: March 3, 2008 05:17PM

Ami a felnöttek klónozását illeti, bbernadett, Te ugye magyar anyanyelvü vagy. Tegyük fel, hogy Téged klónoznának (mert mondjuk ezt óhajtja a nép). Na most milyen nyelven szólalna meg a klónod? A nyelvtudás és egyéb tudás nem sejtszinten van kódolva, tehát az a klón testileg talán felnött lenne, szellemileg azonban éppen olyan fehéren - tiszta lappal, tabula rasa - jönne a világra, mint egy újszülött. Bizony meg kéne azt a klónt tanítani járni, bilizni, óvni kéne éles eszközöktöl, forró és elektromos dolgoktól, magasságoktól, söt még a védöoltásokat is mind be kéne adni neki. És egy felnött klónt nem olyan könnyü elfenekelni, ha égö gyufákat szór szét a benzinkanna mellett.

Tehát én hozzájárulok, hogy engem klónozzanak, de klón semmi pénzért nem lennék.

Re: bbernadett, chatul
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: March 3, 2008 08:04PM

Mit jelent az, hogy "FELNÖTTET KLÓNOZNI"?

Dátum: March 4, 2008 07:49AM

Fogalmam sincs. Hozzászólásom teljesen tudománytalan, nem is fogom elöadni az akadémián.

Dátum: March 4, 2008 11:42AM

Pedig én már azt hittem,hogy amit velünk közöltél az az akadémiai elöadásod részegrinning smiley
amit velünk osztottál mg elsönek.smiling smiley

Laci

Dátum: March 4, 2008 06:04PM

Persze, biztosan. Titokban ugyanis sejtmintákat gyüjtöttem rólatok, melyekböl tegnap felnöttklónokat gyártottam. Hát mit mondjak, borzalmasan sokat zabálnak, úgy hogy rátok sózom öket. grinning smiley

Re: chatul
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: March 4, 2008 09:14PM

És azt hogy bírod idegekkel, hogy az enyém 1folytában beszél? smiling smiley

Dátum: March 9, 2008 03:48PM

Sziasztok!
Jaj Chatul vélemenye nagyon tetszett, ez a gondolat nem jutott eszembe, eddig de ha maradunk az eredeti verzional és egy dvdről az emlekkepeket atadjak akkor sem lesz meg ez a tudasa? ugyertem amit elmeletben tudna a gyakorlatban nem?
emlekszetek meg a délolasz prof kíserleteire?? ki tudja hol tart mar azota az ember klon kiserleteivel, az eleg erdekes lehetett amikor idös (62) eves asszonyba ültetett egy ilyen klont. ezt bezzeg nem irja meg a sajto, pedig jo lenne tudni hol tevekenykedik most áll neven es meddig jutott el????

Dátum: April 2, 2008 05:48PM

Sziasztok!
amugy most lesz az a film valamelyik este, ami a furi gondolatokat adta es nem tudtam akkor a cimet. most mar tudom: A. Schwarzenegger a hatodik napon. ne hagyjatok ki, nagyon nagy majomsag.

Dátum: November 23, 2008 10:05AM

Sziasztok!
Kicsit lefulladt ez a topik. azota mar lattam ujra a hatodik napon c.filmet. de mostanaban mindig latok a vegiteletröl apokalipszisröl is filmeket. ez is erdekes tema , mit gondoljunk ezekröl a dolgokrol, vagy a néző emberrel braco vagy hogy a fenebe hivjak??? nem volt valaki meggyogyulni??? de hogy kapcsolodjon a topik temajahoz, így: a homoszexualisokon tudna segíteni ez a hogyishivjak (aBRACO)??

Dátum: November 23, 2008 10:26AM

Sziasztok!
Azert el gondolkoztam az eredeti teman is, azt hiszem hogy azert nem tudnam helyeselni a h.hazassagot mert nincs jora iranyultsaga ,en szerintem,arra gondolok, hogy ket ember kapcsolata, egy ferfi és egy egy nö eseteben, szeretet szerelem szexualitast foglal magaba, és a közösseg javara is valamint az egyen javara iranyul, a közösseg és az egyen java is többek között az utod. ök ilyet nem tudnak letrehozni, következeskeppen, nem szolgaljak sem az egyen sem a közösseg javat.(meg ha öregekröl van is szo meg stb.) meg kellene valami erteket hatarozni ami menten lehet tovabb gondolkodni, mert az ertektelenseg csak kaoszt es bomlast eredmenyez. de azt gondolom nem szeretnek az emberek ertekeket kimondani, mert ugyerzik az behatarolja öket, korlatozza szabadsagukat, mostanaban meg mindenki olyannyira szabad szeretne lenni, hogy szinte mar a masik ember is korlatozza öt a puszta letevel.

Dátum: November 24, 2008 01:21PM

Nem voltam a nézö ember hókuszpókuszán jelen de a tv-ben láttam amikor befele mentek az emberek szinte mindenki bizakodó volt viszont amikor jöttek ki minden megkérdezett elégedetlen volt. Az a gyanum ez a gyógyitó ember leninkább a saját bankszámlája bajait gyógyítja a reménykedö emberek pénzén.

A melegek házassághoz csak annyit , hogy ha a melegeket nem különböztetnék meg negativan hanem hagynák öket békében élni akkor nem lenne a dolog napirenden. Különben mennyivel jobb egy hetero házaspár ahol azért nem válalnak gyereket mert a karrierjük szempontjából nem fér bele az elképzelésükbe? Vagy hallottam már olyat is hogy egy nö azért nem szül mert nem akarja, hogy az alakja megváltozzon.

Laci

Hozzaszóló: leditke (Bejelentkezett IP)
Dátum: November 24, 2008 05:18PM

Laci, nem azért akarnak a melegek házasodni, mert sérti öket a megkülönböztetés, hanem, mert semmilyen jogaik nincsenek legálisan az éllettársaival. Pl. nem örökölhetnek. Pl. a Gertrud Stein 28 évig élt együtt az Alise Toklassal és amikor meghalt aZ Ottó Stein örökölte a csodálatos és vagyont érö képogyüjteményét. Az Alisenak volt egy gobelin széke, amit Ö himzett és a Picasso rajzolta alá a képet. Soha nem adta el, pedig olyan szegény volt, hogy a barátok etették. 28 év, hmm??? Hát ez is egy komoly ok.

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 11/24/08 05:19PM leditke által.

Dátum: November 25, 2008 10:27AM

leditke Írta:
-------------------------------------------------------
> Laci, nem azért akarnak a melegek házasodni, mert
> sérti öket a megkülönböztetés, hanem, mert
> semmilyen jogaik nincsenek legálisan az
> éllettársaival. Pl. nem örökölhetnek. Pl. a
> Gertrud Stein 28 évig élt együtt az Alise
> Toklassal és amikor meghalt aZ Ottó Stein örökölte
> a csodálatos és vagyont érö képogyüjteményét. Az
> Alisenak volt egy gobelin széke, amit Ö himzett
> és a Picasso rajzolta alá a képet. Soha nem adta
> el, pedig olyan szegény volt, hogy a barátok
> etették. 28 év, hmm??? Hát ez is egy komoly ok.

Tudom Leditke szerintem ezt mi már részletesen kitárgyaltuk.
>
>
>
> Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> 11/24/08 05:19PM leditke által.

Laci

Dátum: January 25, 2009 09:32PM

Sziasztok!
Hiaba elek meg mindig mindig több napot a velemenyem nem valtozik.
A homoszexualitas kerdesköreben. tisztaban kellene lenni azzal hogy mit is tekintek erteknek akar a szexualitasban, akar a parkapcsolatban, ket ember közt, akar a hazassag viszonyaban, akar a gyermek neveles kerdeseben. amint ezzel tisztaban van az ember, hogy mik az ertekek illetve mik nem szamitanak vagy nem nevezhetök ertekeknek, azon pillanatban, tudja mit tud telejesen elfogadni mit nem.
Velemenyem szerint a megkülönböztetes egyszerüen kikerülhetetlen. sajna az ember nap mint nap megkülönböztet mindent szelektál, ez jó ez rossz. valami norma menten. es igy van ez a melegekkel szemben is. van akinek nem lopas, ha 200ezer ft ertekben tulajdonit el valamit, van akinek az is lopas ha egy tollat vesz el a masiktol szandekosan a tudta nelkül. igen tag a behataroltsag, mint a homoszex.nal. van aki meg is ölne öket, (ha tudná), van akit abszolute nem zavar, mert nem erdekli maga a tema sem, sem a masik ember.

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...910111213141516171819Következô
Aktív Oldal:17 , összesen 19

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.