Re: Vallásosság
Hozzaszóló:
Lilian (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 20, 2009 04:27PM
Igen.
Én három féle érzületű zsidó embert ismerek. 1; vallásos, 2;teljes hitetlen, 3;megtért, Jézus Jrisztusban hívőt.
A vallásos zsidó emberek még várják vissza a Messiást, és Jézust totálisan elutasítják, mint Messiást.
Sokan, sajnos a holokausztnak is köszönhetően, hitüket vesztették az Örökkévalóban, és a gyermekeit "Istentelenül" nevelték.
A megtért zsidó emberek pedig, Isten nagy kegyelmét elfogadták, és Jézusnak élnek, a szív törvényének megfelelően.(Az egyik lelkészünk is zsidó)
A vallásos zsidó ember nem tudja betölteni a Mózesi törvényt, mivel a Templom leromboltatott, és nincs hová vinni az áldozatokat.A megtérést pedig már Mózes is hírdette,5Móz.30-at végig olvasd el,a Tóra ugyan úgy írja, mint a Károly.Ha elfogadjuk a teljes Írást, akár az Ó szövetséget is, nagyon sokat beszél Isten Ígéje a megtérésről, és fenyítí népét, hogy térjenek meg.A megtérés= a gondolkodás mód megváltoztatása.Aki addig bűnben élt, az hadja abba, és engedelmeskedjen Istennek. Az Újszövetségben pedig, felkínálja a lehetőséget, a Megváltó és Szabadító befogadására, aki által minden bűn, betegség, átok stb. áldássá válhat az ember életében,vagyis Ábrahám minden áldása Jézus Krisztusban igenné és ámenné lett, és már nem kell vinni az évenkéni áldozatot a Főpapnak a templomba, mint Ó szöv. idején.
Az, ha egy ember megtér,(mindegy minek monja magát) az csak is kizárólag Isten kegyelme.Soha nem lehet tudni senkiről, hogy ki az akit Isten elhívott.
Tehát én, mint újszövetségi hívő, Isten Ígéje alapján, "Isten akarata, hogy minden ember megtérjen és az igazság megismerésére eljusson"
Próbáltam rövid lenni, de ebben az esetben igen nehéz.Elnézést ha hosszúra sikeredett.