www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...2526272829303132333435Következô
Aktív Oldal:34 , összesen 35
Re: Vallásosság
Hozzaszóló: Lilian (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 14, 2009 03:03PM

www.szerko.com/ és a megváltozott életeknél található bizonyságok.

Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés 07/15/09 07:37AM Lilian által.

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 14, 2009 03:58PM

www.bibibiii.com grinning smiley

Dátum: July 15, 2009 07:38AM

chatul Írta:
-------------------------------------------------------
> www.bibibiii.com

Örülök hogy örülsz, de nem kellene a másikat kicsufolni, vagy neked mindig minden sikerül???

Dátum: July 15, 2009 06:43PM

Ha ez igaz, akkor egy tökéletes lény úgy reagált volna, mint én az elöbb.
Végül is örömet okoztam.

Dátum: July 17, 2009 10:59AM

chatul Írta:
> Ha ez igaz, akkor egy tökéletes lény úgy reagált
> volna, mint én az elöbb.
> Végül is örömet okoztam.

"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy Ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik".
Pál levele a zsidokhoz.11:6. Ez egy plusz

Dátum: July 17, 2009 02:25PM

Ne vadits. Most nagyon papellenes hangulatban vagyok. Minek kellett a legismertebb hazai reformatus lelkésznek belépnie a magyar gárdába?

Dátum: July 17, 2009 04:23PM

Kedves Chatul!!

Szerintem őt kérdezd, nekem az önjelölt, teologiát tanult "papokhoz" semmi közöm, engem is bánt a magatartásuk, de ezért ők a felelősek. 1Péter2:9 a hívőket nevezi "papoknak, szent népnek"."Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonába vett népe......"
Értsd már meg, más a vallásosság, és más a hit, hívőnek lenni!! Természetesen nem zárja ki, hogy egy vallásos ember is keresi és szereti Istent, de addig amíg nincs megtérve, csak egy vallásos ember marad, aki nem ismeri meg Jézus megváltó munkáját, és csak törvényből cselekszik.
Nagyon remélem, nem fogsz tovább vadulni, nyugodj le, te egyébként is egy nyugodt embernek a benyomását kelted.
Szép hétvégét mindenkinek!!

Dátum: July 18, 2009 02:38PM

Úgy tudom, zsidónak nem kell "megtérnie". Szerinted igen?

Dátum: July 20, 2009 04:27PM

Igen.
Én három féle érzületű zsidó embert ismerek. 1; vallásos, 2;teljes hitetlen, 3;megtért, Jézus Jrisztusban hívőt.
A vallásos zsidó emberek még várják vissza a Messiást, és Jézust totálisan elutasítják, mint Messiást.
Sokan, sajnos a holokausztnak is köszönhetően, hitüket vesztették az Örökkévalóban, és a gyermekeit "Istentelenül" nevelték.
A megtért zsidó emberek pedig, Isten nagy kegyelmét elfogadták, és Jézusnak élnek, a szív törvényének megfelelően.(Az egyik lelkészünk is zsidó)
A vallásos zsidó ember nem tudja betölteni a Mózesi törvényt, mivel a Templom leromboltatott, és nincs hová vinni az áldozatokat.A megtérést pedig már Mózes is hírdette,5Móz.30-at végig olvasd el,a Tóra ugyan úgy írja, mint a Károly.Ha elfogadjuk a teljes Írást, akár az Ó szövetséget is, nagyon sokat beszél Isten Ígéje a megtérésről, és fenyítí népét, hogy térjenek meg.A megtérés= a gondolkodás mód megváltoztatása.Aki addig bűnben élt, az hadja abba, és engedelmeskedjen Istennek. Az Újszövetségben pedig, felkínálja a lehetőséget, a Megváltó és Szabadító befogadására, aki által minden bűn, betegség, átok stb. áldássá válhat az ember életében,vagyis Ábrahám minden áldása Jézus Krisztusban igenné és ámenné lett, és már nem kell vinni az évenkéni áldozatot a Főpapnak a templomba, mint Ó szöv. idején.
Az, ha egy ember megtér,(mindegy minek monja magát) az csak is kizárólag Isten kegyelme.Soha nem lehet tudni senkiről, hogy ki az akit Isten elhívott.
Tehát én, mint újszövetségi hívő, Isten Ígéje alapján, "Isten akarata, hogy minden ember megtérjen és az igazság megismerésére eljusson"
Próbáltam rövid lenni, de ebben az esetben igen nehéz.Elnézést ha hosszúra sikeredett.

Dátum: July 22, 2009 02:54PM

Érdekes. Magyarul beszélgetünk, mégis mást jelentenek ugyanazok a szavak neked, mint nekem. Sajnos rövid kérdésem is többértelmü lett, mert pl. egyikünk népet ért a "zsidó" szó alatt, másikunk vallást, majd csere következik. Ezért most kijavitva megismétlem a kérdésem (azaz egérutat ajánlok fel neked, de vigyázz, mert egy egérfogót is rejt). Tehát:
Úgy tudom, izraelitának nem kell elfogadnia Jézust istennek. Szerinted igen?

Hozzaszóló: szabó ferenc (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 24, 2009 08:02PM

egy izraelitának sem kell elfogadni Jézust Istenek Ö békességet akar az Izraelitákal és minden népel. hogy valaki, zsidónak vagy Izraelitánakk születik az ajándék, kivátság, egy zsidónak még jobban kell vigyázni, mert ö a világ lelki ismerete,Jézus ugy mondta, hisztek, az Istenben higyetek benem is az Örökévalót tete elsöhejre. smiling smiley

Dátum: July 25, 2009 11:52AM

chatul Írta:
> Érdekes. Magyarul beszélgetünk, mégis mást
> jelentenek ugyanazok a szavak neked, mint nekem.
> Sajnos rövid kérdésem is többértelmü lett, mert
> pl. egyikünk népet ért a "zsidó" szó alatt,
> másikunk vallást, majd csere következik. Ezért
> most kijavitva megismétlem a kérdésem (azaz
> egérutat ajánlok fel neked, de vigyázz, mert egy
> egérfogót is rejt). Tehát:
> Úgy tudom, izraelitának nem kell elfogadnia Jézust
> istennek. Szerinted igen?

IGEN!!!

"1Tim.2:4"....aki azt akarja, hogy minden ember megtérjen(üdvözüljön)és eljusson az igazság megismerésére."
Róm.10:11-12 "Az Írás így szól:Aki hisz Őbenne, nem szégyenül meg. Nincs külömbség ZSIDÓ, és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és Ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül."
Gal.5:6 "Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit."
Természetesen hívőként tudom ezeket mondani, és így is hiszem!
Olvasd el a Rómaiakhoz írt levelet, ezzel foglalkozik Pál apostol,aki maga is zsidó volt, és üldőzte az egyházat.

Dátum: August 7, 2009 04:49PM

Ha jól értem, Ferenc és Lilian nem értenek egyet. Helyes!

Dátum: October 7, 2009 11:53AM

szia, szeretnem ha nem maradna abba a barátság, lehet vélemény, vagy másképpen értünk valamit, szeretnék beszélgetni, töletek tanulni,a Jó Isten segitségével, kérdésem: Boldogok a Szellem által a szegények, mert övék a mennyek királyi uralma.Ez görögforditás, Mert Szellem itt, lehet érteni magát az Istent is,vagy mi a véleményetek.

Dátum: October 9, 2009 12:50PM

Mi a görögforditás értelme, Ferenc? A görög megforditva is ugyanaz, mivel palindrom. grinning smiley

Dátum: October 9, 2009 01:58PM

ugy értem,és gondolkodtam, rola,hogy az egyéb forditásokban, ugy van hogy, boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek, országa.úgy tudom te is nagy tisztelöje vagy a nagy tanitónak. úgy értem, hogy a lélek az élet, it tehát, Jézus többet akart kifejezni.A görög forditásban, úgy hagzik, hogy Szellem ugy érzem hogy, itt az Atyára, gondol, amikor ezt mondja igy sokkal méjjeb az értelme: mert jó msagam is szegény vagyok, nélkülözö az Atya teljes seretetét.Chatul,barátilag kérdezem, hogy ez a Héberben, Vagy az Arámban is hangozhat igy kérlek segits. bbaráti üdv )

Dátum: October 12, 2009 04:03PM

Ézsaiás könyve 66.-ból:
1. Így szól az Úr: Az egek nékem ülöszékem, és a föld lábaimnak zsámolya: minö ház az, a melyet nékem építeni akartok, és minö az én nyugalmamnak helye?
2. Hiszen mindezeket kezem csinálta, így álltak elö mindezek; így szól az Úr. Hanem erre tekintek én, a ki szegény és megtörött lelkü, és a ki beszédemet rettegi.

Tehát: "lelki szegény" = "megtörött lelkü", vagy inkább: istenfélö.

A testi szegény meg megtörött testü. Vagy mégsem?

Nikosz Kazantzakisznak van egy "Akinek meg kell halnia" c. regénye, abban az egyik résznél görögök (a 20. század elején) éppen a "lelki szegények" értelmezésén tanakodnak.

Dátum: October 12, 2009 05:38PM

nagyon, szépen köszönöm, a Jó Isten legyen veled,nagyon, jósmiling smiley

Dátum: October 21, 2009 10:26PM

43.hallottátok, hogy azt mondák: szeresd felebarátodat, gyülöld ellenségedet: De én azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, imádkozzatok üldözőitekért, szeretnék, beszélgetni, és kifejteni, véleményemet.,itt minha a Názáreti Jézus meg valóssithatatlant kér, mert hogy lehet, szeretni, ellensségemet. De hallottam egy rabbi tanitását: szeresd az Örökévalót Istenedet, hogy szerethetek valakit, akit nem ismerek, tehát meg kell ismernem az Örökévalót, hogy szeresem: Jézus is itt, amikor azt mondja hogy szeressem ellenségemet, nem kér lehetetlent, hanem azt mondja ismed meg, ha elbeszélgétek, ellenségemmel, vagy legaláb igyekszem, még az atiszematizmus, enyithetö, mi a véleméményetek, probálok barátkozni. smiling smiley

Re: szabó ferenc
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: October 22, 2009 10:47AM

Szerintem abban az idézetben a szeretet szót le kellene cserélni a tiszteletre, mert az legalább nem lehetetlen kérés. Lehet, hogy ez csak 1 fordítási hiba...

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...2526272829303132333435Következô
Aktív Oldal:34 , összesen 35

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.