www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...23456789101112
Aktív Oldal:12 , összesen 12
Re: AZ ORSZAG MI VAGYUNK, VALTOZTATNI RAJTUNK MULIK
Hozzaszóló: bbernadett (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 7, 2009 05:06PM

azaz nem töket, hanem, hitelt.

Hozzaszóló: laciduo (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 7, 2009 06:15PM

Bbernadett amit most írtál az a rendszerváltás utáni összes kormányra igaz köztük volt a fidesz is.89 után volt egy csodavárás,hogy majd kolbászból lesz a kerítés ami igaz is lett csakaz a baj, hogy csak a poliikusok részére. Eddig még aki hatalmon volt az mind megszedte magát. Ne gondold, hogy a fidesz ha hatalomra jut nemnyulja le azokat a pénzeket amit el tud sibolni.

Laci

Dátum: July 8, 2009 06:19PM

igen ebben valoszinü igazad van, hisz egyik kutya masik eb. de azert az nem elhanyagolhato teny hogy a fidesz kormany alatt volt allamadossag törlesztes, az mszp alatt meg allamadossag növekedes van. meg ami homaly van az orszagban, ez a kaosz ez felhaborito. most is tolja maga elött a gardat, "mint cirkuszt". hat mi az hogy nem tudjak megmondani hogy jogszerü volt-e az oszlatas vagy nem. ködösitenek, elhallgatnak, miert?? hogy adhatnak ki hatarozatot engedelyezessel, amit közvetlen a rendezveny elött visszavonnak,?? azert hogy ezzel foglalkozzanak, addig se figyelnek rajuk. es tessek mar el is erte celjat.
en öszintem mondom igen varom, hogy valaki vegre kinyomozza, hogy kik finanszirozzak a gardat tulajdonkeppen!!! de egyaltalan itt a lenyeg az lenne, hogy a garda megalakulasanak az okait kellene vegre rendbe tenni, es nem elmaszatolni. vajon erre miert nem hajlando a tisztelt kormany??? vajon miert nem tiltakozott a balatoni felvonulas miatt??? megmondom, mert erdekeben all ezt a feszültseget fenntartani.

Dátum: July 8, 2009 06:28PM

na mindeegy, b.g. ugyis azt mondta, tul vagyunk a nehezen, de ilyet is minek mond ez hazugsag, csak most kezdödik igazan, milyen tel lesz itt??? milyen közbiztonsag lesz itt ?????? veszjoslo jövö van kilatasban. azt hiszem tenyleg csak az ima segithet. bar lehet hogy csak en vagyok pesszimista. erdekes viszont az elgondolasa a csp-rol az erdekelne mondjuk, hogy ha valakinek van egy serült gyermeke, aki csak bizonyos ideig veszi igenybe az iskolat,egy heten mondjuk 2x3 ora, akkor is az iskola kapja a csaladit mikor nagyreszt az anya foglalkozik vele??

Dátum: July 10, 2009 06:11PM

A gárda megalakulásában mind két politikai oldalnak meg van a maga felelössége.
A rend teremtéshez csk annyit amikor a hatalom gyengének bizonyult akkor azért támadták amikor meg igyekezett erövl rendet teremteni akkor meg rendöri brutalitásról beszéltek ártatlan tüntetökkel szebe. Az nem zavart senkit, hogy "a békés tüntetök" kövekkel vasgolyókkal molotov koktélokkal dobálóztak gyujtogattak törtek zuztak

Laci

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: July 13, 2009 03:14PM

"vajon erre miert nem hajlando a tisztelt kormany??? vajon miert nem tiltakozott a balatoni felvonulas miatt??? megmondom, mert erdekeben all ezt a feszültseget fenntartani."

Viccelsz. A szociknak érdekükban áll magukat gyengiteni? Most már nyilvánvalónak kéne lennie, hogy a gárda mögött nem a kormány van. Igaz, ebböl még nem következik, hogy aki a gárda ellen van, annak a kormánypárt mellé kell állnia.

Dátum: July 13, 2009 06:16PM

igen, most is azt gondolom hogy erdekeben all ez a feszültseg, generalasa, mert addig se foglalkoznak azzal mit csinal (eppen milyen disznosagot) a kormany, es emberei. ja es akkor tud fellepni majd a szavaival hogy ö mennyire kiall a kirekesztettek jogaiert.mennyire nem türi a rassuizmust, mennyire tuti emberpárti stb..
nevetseges amit a garda körül is csinal. egyszer tiltja, de maskor enegedi, mikor milyen labbal kel fel. kitüntetest ad a rendöröknek holott, az sem biztos, hogy jogszerü volt az eljaras, kitüntetest azert ami alapbol feladatuk, mondvan szolgalunk es vedünk. semmi egy közrend van nalunk.
elöször is tisztazni kene, hogy jogszerü a garda müködese vagy nem??
nem tudom, az amerikai majmolok olyankor hol vannak, amikor pl a k.klan vonul fel?? es a rendörseg biztositja nekik a felvonulashoz valo jogot. pedig amerika annyira demokratikus nem de??? (es most itt nem a provokatorokra ,vagy rendbontokra gondolok, vagy mondhatnam azt is hogy randalirozok.) meg aztan , volt nem reg, egy erdekes tüntetes is pesten, ahol az Izr.i tamadasok mellett tüntettek, voltak olyanok akiknek meg ez nem tetszett, de attol meg nem hivta rajuk senki a rendöröket, nyugodtan ott tüntethettek.

Dátum: July 13, 2009 06:33PM

szoval, ugy gondolom több dolgot is at kellene vizsgalni az illetekeseknek. a garda egy következmeny, a kialakulasanak okait, kell megszüntetni es akkor nem kell a gardanak letezni. egyebkent el vannak am ferditve a dolgok, vajon miert??
pl, en azt sem tudtam hogy a garda az arvizveszelynel segedkezett. es azt sem hogy egy 18. ker-es vallalkozot ök mentettek meg, (valami maffiozoktol), mert a rendörseg nem foglalkozott az üggyel, na ezek utan nem csodalom ha beakarjak szüntetni, mikor bebizonyitja a rendörseg tehetetlenseget.
tehat megegyszer : velemenyem az , hogy itt mindent a politika a penz iranyit.
1. pl. ez a buzas ügy, ezt a magyar mediat, meneszteni kene, es teljesen kicserelni. kepes magat magyarnak vallo, beterjeszteni egy ilyen ügyet, mert ezért fizetnek neves ujsagok tamogatoi, ami art a magyar buza termelöknek, raadasul, nem is mostani vonatkozasu dolog, remelem egyszer megfizet erte. ha valaki azt meri mondani hogy ez nem politika az hazudik. emiatt olcsobb lesz a magyar buza, valsag idejen jo lett volna eladni legalabb annyiert amennyiert szoktak. de biztos elöallnak majd valami idiota kitalacioval, hogy miert is jo olcsobban eladni nekünk a buzankat, es a sok agymosott majd el is hiszi nekik. egyszoval elkeseritö.

Dátum: July 13, 2009 07:48PM

Valamit félrehallottál mert az áviz idején én épp azt hallotam, hogy most hol a gárda miért nincsenek a gátakon? Viszont Kiskunlacházán a kislány meggyilkolása után pont a gárdisták igyekeztek elhitetni a közvéleménnyel, hogy a gyilkosok csak cigányok lehettek és megfélemlitö felvonulást tartottak.A hétvégi demonstrációjukról adott tudősításban behalatszott olyan bekiabálás ahol fegyvert követeltek a gárdisták egy része vajon miért? Az sem tünt fel neked hogy most már O. V. is kezd elhatárolódni a jobbiktól?
Buza és egyébb terményekkel kapcsolatban a rendser váltás öta szinte minden évben volt gond. A gazdák a mindenkori kormánytól várják a megoldást viszont a legkisebb
eröfeszitést sem látjuk részükröl az összefogást probléma megoldására. pedig van elöttük példa mert a kommmunista korszak elött pont a hasonló problémák megoldására létre hozták a hanya szövetkezetet ezenkivül saját felvásárlo hálózatot hoztak létre
és közös terménytáolókat alakítottak ki azért, hogy akkor értékesítsék a trmést mikor a egjobb az ára.

Laci

Dátum: July 13, 2009 07:56PM

A 20 évvel ezelötti "MDF-piacok"-ról nem is beszélve.

Dátum: July 14, 2009 11:18AM

de ezek a mondatok, meg nem cafoltak meg az elöbb kijelentetteket.igen is a garda ott volt a tolnai veszélynél. de ilyen valaszokat en is tudok irni, pl. a magyar media meg szinte mindenki rasszizmust kialtott, a tat.sztgy.i esetnel, több hetekig gyanus volt mindenki akinek csak gardista gondolat fordult meg a fejeben, vagy olvasott roluk,a külföldi sajto harsogta hogy milyen rasszizmus van nalunk, es fajgyülölet, az itthoni media, es rendörsegi eljaras parjat ritkitoan adtak tanubizonysagot, hozzaertesükröl. lött sebek egyebek molotov koktel. es mi van most???? helyreigazitotta valaki a külföldi sajtokat?? vagy ez nem er annyi penzt, a futtatott iroknak mint az hogy itt fajgyülölök elnek?? ja es hogy ki kitöl hatarolodik el?? az szdsz kitöl szeretne igazabol elhatarolodni??? a jobbik szavazo bazisa többsege, nem a fideszesek közül került ki, en ugy tudom, de javitsatok ki ha tevedek. ja es a gazdak nem minden esetben varnak segitseget, de amit az allam allami szinten törvenyileg elöirhatna, ök azt elvarjak, mint pl olaszorszagban, ahol ha jol tudom korlatozva van a külföldi termekek, megjelenese, mondvan a hazainak is el kell fogynia.

Dátum: July 14, 2009 11:26AM

egyebkent ezt hogy fegyvert követelnek a gardistak ezt valoban nem hallottam meg, miert követelnenek fegyvert, nem egy katonai szervezetröl van szo, sött müködesük jogtalan mint M. garda.

Dátum: July 14, 2009 03:45PM

Bbernadett, miért véded annyira ezeket a rohamosztagosokat? ök egykettöre szétcincálnák az államot, kirekesztö törvényeket hoznának, és ha volna nekik olyan, a halálcsillagot is bevetnék. Az egyik vezérük holokauszt-tagadó, a másik bohóc, mindegyikük antiszemita és irredenta.

Dátum: July 14, 2009 06:35PM

A gárda félkatonai szerveztként alakult anno. A történelem már bebizonyitotta,hogy a félkatonai szervezetek a lehetöségük nyilik rá pillanatok alatt katonai szervezetté válnak. Pl.: SA németországban a nyilasok kishazánkban.
Azt írtad a törvénys rend fentartása a céljuk de ogy lehet a törvényes rendet törvénytelen eszközökkel fentarani? Nekem akárhogy is nézem kilóg a lóláb.

Laci

Dátum: July 14, 2009 07:32PM

nem is tudom hogy igazabol veve, mi szimpatikus bennük de egy biztos, en nem latom öket rasszistaknak, es fajgyülölöknek, de hozza teszem en nem is ismerem se a partot se a tevekenysegi körüket messzemenökig, de ezt mar emlitettem egyszer,csak azt tudom roluk amit mostanaban hallani lehet roluk es amit ök elmondanak magukrol pl az echo tv-ben hallottam , mert ugye a közszolgalati tv-ben az erem masik oldalanak nemsokszor van helye, csak a szelsősegeknek amit el kell itelni.
de valaszolva a kerdesedre Chatul, 2-3 dolog fogott meg a programjukban, de ezt is emlitettem az egyik a közbiztonsag rendbetetele, masik a kötelezö etika oktatas, a harmadik a gazdasagra vonatkozik. szoval azt hiszem ezek voltak szimpatikusak amikor elolvastam az ep v.utan a programjukat. bar tudom hogy egy zsido honlapon, nem tul kedves dolog, a jobbikot szimpatikusnak tartani, en mindenesetre nem vagyok sem zsido sem cigany gyülölö.
a holokauszttagadasrol: latatlanban mondom nem tudom melyik tag az aki tagadja majd utana nezek, egyebkent sok olyan ember van aki, nem-et mond a holokausztra, de nem a megtörtent esmenyekre, hanem ami utana kialakult belöle, az ugynevezett holokauszt bizniszre. en magam is lattam egy filmet egy L.o.i taborrol, amit utolag alakitottak at, es "rekonstrualtak" meg nem törtent esemenyeket.nyilvan ahol ember van minden megtörtenik, meg sem gondolom azt ebböl az egy vagy kettö kirivo esetböl hogy meg nem törtent lett volna, a holokauszt.

Dátum: July 14, 2009 07:44PM

amit irtam az a jobbikra vonatkozik, de sokszor egybe mosodik a gardaval. egyebkent lehet hogy tenyleg meg kene öket alaposabban ismernem.ne hogy meglepi erjen. ja es a holokauszt igazabol veve örülök, hogy nem voltam közvetlen resztvevöje szereplöje ezeknek az esemenyeknek,(szarmazasom miatt sem!)
most mas: amugy mi a helyzet az olasz "gardaval"??? az is be van tiltva???
hogy miert kerdezek ilyeneket? azert mert latva a külföldi peldakat, amit sokszor majmolnak magy. honfitarsaink, ott remekül megfernek a szelsöseges elemek is egy egeszseges demokraciaban. (emlitettem a K.klant).
most megint mas: szerencsetlen magyar gazda vagy vallakozo, liba tenyesztö, jönnek az allat vedök, es tiltakoznak a libak tömese ellen. megkerdeznem, hogy Fr.o.-ban, vajon eszebe jutna-e valakinek tüntetni ilyen ügyben???

Dátum: July 14, 2009 09:07PM

Az olaszok hamar lerendezték a sajátjukat: egy nap alatt betiltották. Igaz, ott nincs akkora demokrácia, mind az Usában, ahol még mindig a néger- és katolikusellenes kkk-val bajlódnak. Itt pedig annak, aki vevö az összeesküvés-elméletekre, annak bejön a gárda, de attól még hülye mozgalom ez, már a Jobbiknak is kezd teher lenni, bár egyelöre jó képet vágnak hozzá. De ha valaki szereti a magyar gárdát, az szimpatizáljon a szlovák testvériséggel is (ami az ottani gárda, most engedélyezték újra), mert ez a kettö egykutya: mindkettö a szomszédját utálja.

Dátum: July 16, 2009 06:06PM

Bbernadett anno a német náci párt sem vért pusztitást pusztulást és nyomort igért a német népnek hanem rendet munkát és jómódot. Ennyit a hangzatos programokról. Amikor hatalomra kerültek a programokat felváltották a progromok.

Laci

Dátum: July 17, 2009 04:35PM

egyebkent hanyfele garda van nalunk? mert nem egy az biztos. de azt hiszem, predikator baratomat követve, inkabb elnezem a JJRabit utazasait a secret fileban, minthogy hiabavalosagokra költsem a draga idömet!! ide keretik egy mosoly jel.

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...23456789101112
Aktív Oldal:12 , összesen 12

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.