www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  1234567891011...UtolsóKövetkezô
Aktív Oldal:1 , összesen 12
amikor a szerelem elmulik - VALLJUNK EL
Hozzaszóló: root (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 26, 2006 05:59PM

hogy lehetne megolozni a vallast ?

es ha nem hogy lehet kevesbe fajdalmas
es a gyerekek ?

lea

Re: amikor a szerelem elmulik - VALLJUNK EL
Hozzaszóló: V.Balu (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 26, 2006 06:10PM

Szerintem ez olyan mint az életben sok minden, nem biztos, hogy az a jó ami nekünk is a kellemes. Én mindig azt mondom a feleségemnek hogy, amikor valaki összeházasodik nem csak összeköltözik valakivel, hanem bizonyos dolgokrollemond valaminek a javára. Persze a szerelemnek a lángolo fajtája elmulik és egy sokkal mélyebb érzés költözik az emberbe. Amikor megvannak a gyerekek akkor viszont igazi megprobáltatás az idegeknek mert, akármennyire is aranyosak bizony sokszor hihetetlen modon ki tudják akasztani az embert és bizoyn szerintem a két szülö nem egyformán reagál a helyzetre. Nálunk is pl. ha én veszekedek valamelyikkel, akkor az anyja fogja pártját és detto.
Amikor már van gyerek, szerintem a szülöknek kötelességük félretenni a saját igényeiket és ameddig csak a normális családi élet fent tarthato kötelesek a gyerekeket benne tartani, mert a család nagyon fontos. Azért házasodik össze az ember és akkor szerintem, amikor ugy érzi, már felnött egy ilyen feladathoz és képes nem csak a boldogsággal, hanem a nehézségekkel is megbirkozni. Ha mindenki az elsö veszekedésre elválna, biztosan váloperes ügyvédnek tanultam volna. A gyerekek szerintem a legnagyobb biztonságban a családban vannak. Nekem is nagyon tetszenek a nök, rengeteg csinosabb nö van mint a feleségem és bizony nekem is tzombol a vérem, viszont még soha nem csaltam meg öt és ha lesz eröm nem is fogom. nem tudnám elviselni, hogy a lányom és a fiam msnak mondja: APA.
Elveszteném a jozan eszemet ettöl. Szerintem egészen addig kell tartani a kapcsolatot a házasságon belül amig csak lehet. Persze ha valaki egy brutális emberrel éál és veri, az nyugodtan hívjon a 06-70 ...-.... számon és házhoz megyek rendbeszedni a dolgot smiling smiley
Szerintem a gyerekek megsinylik a válást. Ha valakinek viszket a farka vagy az ellentéte az legfeljebb beszélje meg a párjával, hogy gyakrabban látogassák egymást, vagy lépjen be a csináld magad mozgalomba (bocs a durva szövegért).
nem vagyok hive a válásnak. Ha csak az egyik félnek nem jo akkor is, amikor elvának fájdalmat okoz annak, aki szereti és akit ö is szeretett. Le kell élni az életet, hiszen annyi minden van benne, amit nem szabad csinálni, szerintem a házasság utján kell maradni.

Dátum: June 26, 2006 06:14PM

Nem magunkat kell nézni, hanem a gyerekeket, akiknek a felnevelésével tartozunk. Meg kell nekik adnunk a biztos családi hátteret. Nekem ez a véleményem és szilárdan kitartok mellette, kapjak bármi birálatot is.
A pénzt sem azért keressük, hogy magunknak ruhát vegyünk, hanme a családnak (annivaló, játék, könyvek, persze számlák stb...) dolgozni sem jó és kellemes, még is amikor az embernek családja van, (szerintem) sokkal jobban figyel ara, hogy a munkája megmaradjon és minél többet keressen. Nem szaladgál az ember naponta másik munkahelyre, mert tudja, a családjának biztos jövedelemre van szüksége.
Szerintem legalább is.

Hozzaszóló: laciduo (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 26, 2006 06:44PM

Szerintem valami oka volt hogy hozzá mentünk vagy elvettük feleségül a párunkat.
Ha megváltozott az évek során annak akarva akaratlanul mi is részesei voltunk.
Vagyis felelösek vagyunk házastársunkért. Ha jó volt X évig akkor bizony el kell fogadnunk akkor is ha a viszonyok megváltoztak.Természetesen a gyerek esetén én részemröl méginkább elképzelhetetlennek tartom a válást.

Laci

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/26/06 06:44PM laciduo által.

Dátum: June 26, 2006 07:00PM

Öszintén örülök a véleményednek Laci, komolyan mondom, szivböl örülök annak, hogy nem csak én gondolkodom igy smiling smiley

Hozzaszóló: Lilian (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 27, 2006 04:44AM

Én is egyet értek az elöttem szolókkal. Igaz én elváltam az első férjemtől, de nagyon válás ellenes vagyok, és nagyon család centrikus.
Sajnos az én lányom most válik a férjétől, és látom mit szenved a három unokám. Rettenetes, talán soha nem heverik ki.
Egyébként örülök,h. ti FÉRFIAK ezeket írtátok, jó tanúbizonyság vagytok. Legyen nagyon szép napotok,üdv. Lilian smiling smiley

Dátum: June 27, 2006 08:23AM

Lilian sajnos tisztában vagyok vele,hogy én egy kihalófélben levö állatfaj vagyoksmiling smiley mert engem nem hitbéli motiváció motivál.Na ezt most jól megcsavartamsmiling smiley

Laci

Hozzaszóló: teschner (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 27, 2006 05:21PM

szerintem a vallas neha elkerulhetetlen

jobb elni elvalltan a gyerekekkel
mint minden nap orditani verekedni sirni
tanyerokat dobalatni

jobb egyedul mint rosszul egyutt

Dátum: June 27, 2006 06:29PM

Az én véleményem az,hogy meg kel tanulni elviselni egymás hibáját.
Természetesen a gyerekeken kivül 2 emberen áll vagy bukik minden.

Laci

Dátum: June 27, 2006 07:38PM

logikus
de tudod hogy ma a fiataloknak nincs elviselhetokepesseguk
mindent azonnal akarnak
es egyik sem tud csinalni semmit
tehat fozni mosni takaritani egyik sem tud es akar

szorakozni akarnak
akinek van penze az megteheti mert cseledlanyt alkalmaz
de a szegeny kezdo fiatal parnak meg kell tanulni meg sporolni is
hogy nem lehet mindennap vendeglobe jarni
es akkor kezdodnek a morgasok

Hozzaszóló: leditke (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 27, 2006 07:52PM

Te Leám, ma már más van, mint a mi idönkbe. A fiatalok függetlenebbek, nincsnek kordában tartva, jógaik vannak. Pontosan tudják mit akarnak és ez igy jó. Nem érdekli öket a drága éttermek és akkor is jólérzik magukat, ha csak rágóznak és hülyéskednek. Különben megsugom minden "okos" szülönek, hogy a mai gyerekek sokkal inteligensebbek.
A rossz házasság pedig rámegy az egészségre, nem szabad csinálni. Mindenkinek lehet egy másik lehetösége az életben.

Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/27/06 07:53PM leditke által.

Dátum: June 27, 2006 08:27PM

LEDITKE
MILYEN IGAZAD VAN

MINDENKINEK LEHET EGY MASIK LEHETOSEGE AZ ELETBEN

NAGYON IGAZAD VAN

ISTEN ERTESSEN TEGED AMIERT EZT KI MONDTAD

Dátum: June 27, 2006 08:31PM

smiling smiley

Dátum: June 27, 2006 08:55PM

NEKEM IS EZ A VELEMENYEM CSAK EBBEN A FORUMBAN NEM LEHETEK OSZINTE
MERT MINDJART NEKEM TAMADNAK
VANNAK GONDOLATAIM MEG INTELLIGENSEK IS CSAK NEM MEREM KIFEJTENI

EZ PELDAUL NEM BOLDOGSAG JELE.

Dátum: June 27, 2006 10:56PM

Drágám, emiatt ne légy boldogtalan. ök azok, hogy álszentek és nem mernek öszinték lenni. Milyen rossz lehet képzeld el. Nem ismernek semmi jót, igaz addig nem is tudják hiányolni.

Dátum: June 28, 2006 01:11PM

Szevasztok!
Tévedésben vagytok mert szerintem a nagytöbbség azt írja amit gondol.
Az hogy valamiben nem egyformán gondolkodunk az természetes. Én nem tartom bünnek ha valakik úgy döntenek,hogy elválnak de ez nem jelenti azt,hogy hejeslem.
A mi családunkban is volt válás mind két testvérem elvált.Attól még az én véleményem nem változott meg ebben a témában.Az hogy a mai fiatalok nem tudnak fözni semmi kivetni valót nem látok benne mi sem úgy születtünk.A házi munkák mindegyike megtanulható.Én például 28-éves koromig még egy tojás rántottát sem tudtam megcsinálni.Abban igazatok van,hogy a mai fiatalság sokkal könnyebben áll odébb a legkisebb problémánál veszik a cókmókjukat és odébb álnak.A gyerekek meg csonka családban nönek fel.A látot minta alapján ök sem lesznek toleránsak
és ez elöbb utóbb odavezethet hogy az egyén egoizmusa felülkerekedik a közösségi gondolkodás felett.

Laci

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/28/06 01:12PM laciduo által.

Dátum: June 28, 2006 05:55PM

tudod az az erdekes, hogy itt tobb elvallt asszony ferfi van

es vallasellenesek de azert elvallnak megis, nem turik el a masik hibajat

tehat vizet predikalunk es bort iszunk ?

en amig lehetseges nem vallok de amikor a szituazio ugy lesullyed akkor igenis a vallas a megoldas.

mint ahogy fennt mondtak mindenkinek van meg egy lehetosege az eletben

en nem lennek ilyen mu.
mert en nem elnek ott ahol rossz nekem es gyermekemnek

lea

Dátum: June 28, 2006 05:55PM

ja en meg nem valltam
ezt fontos hozzafuzni a mesehez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

Dátum: June 28, 2006 06:13PM

Nagyon sokesetben azért jut el válásig a dolog mert nem toleráljuk a másikat
csak a saját igazunk számit.Arra nem gondolnak az emberek,hogy a másiknak is lehet igaza.Eggyütélés nincs tányér csörgés nélkül de nem biztos,hogy egyböl ki kell szállni a kapcsolatból mert akkor össze se kellet volna házasodni.
A házasság egy szövetség a belöle való kiszállás a szövetséges cserben hagyása.
De ebben a témában biztos nem én vagyok a mérvadó söt biztos,hogy szemellenzös
vagyok.

Laci

Dátum: June 28, 2006 06:20PM

te is elvalltal mar ?

mondom talan en vagyok az egyetlen aki ugat de nem harap
mert meg nem valltam el

lea

Ugrás oldalra:  1234567891011...UtolsóKövetkezô
Aktív Oldal:1 , összesen 12

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.