Re: megint egy öngyilkos bomba
Hozzaszóló:
sysy_kopf (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 14, 2007 10:50AM
Azt nem én találtam ki,hogy korunk a tömeges idegbetegség kora. Legyen az lappangó, vagy már felszínen levö. Számos ideggyógyász,szociológus,pszihológus,társadalomtudós
jutott már erre a tényekkel igazolható következtetésre.
"A neurotikus beteg folyton keresi önmagát és sohasem találja meg, elhatározásaiban bizonytalan, célkitüzéseiben tulzott, erejét terméketlen próbálkozásokra forditja vagy teljesen indokolatlan és saját magára nézve. is érthetetlen cselekedetekben, a neurotikus tünetekben adja ki. Ha igy vázoljuk az idegbeteg embert. mindjárt feltünik az _a meglepö analógia, amely közte és korunk lelkülete között van. Nem látjuk-e európaszerte a társadalom kínos vergödését valami cél, valami értelem után, nem mutatja-e minden ténykedésében a neurotikus bizonytalanságát és ingadozását? ldöszerütlen áramlatot dob felszinre, hogy azután ismét elejtse, lelki produkciójában céltalan és értelmetlen termékek születnek, néha váratlanul sulyos kitörések rázzák meg. hogy utána teljes passzivitásba essék vissza. Mindezt pedig produkálja látszólagos célszerütlenséggel és indokolatlansággal, mintha valami titokzatos démonikus erö hajtaná. hogy önmagát rontsa meg. Ime a neurózisnak tipikus képe. Megcsinálhatjuk korunkról a diagnózist: korunk neurotikus."
Dr Elekes Miklós
Arra utaltam,hogy korunk hívö közösségeinek nem kis feladat a világból az Istenhez
a biblia útmutatása szerint forduló egyéneket "helyrehozni" idegileg is, hogy az a fajta labilitás,amellyel a világi életükben "elvoltak" ne éljen tovább vallási köntösben.Ugyanis a lappangó idegbetegségek felszínre kerülve eltorzíthatják még a Jézusról való bizonyságtételt, a keresztény hitvallást is, ami a kívülvalók számára így visszataszítóvá válhat.Ezt nem a keresztény gyülekezet, és nem az Isten Igéje hozza létre !! Az idegbeteg ember számára az idegi gyógyulás az elsödleges üzenet, és az Ur kész arra,hogy ezt meg is tegye,ugyanis egy hívönek nagyon összeszedettnek kell lennie ahhoz,hogy "bölcsen" képviselje Isten országát a kívülvalók felé.
Föleg azok felfokozott elöítéletei és kritikus hozzáállásuk miatt...