www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...3839404142434445464748Következô
Aktív Oldal:46 , összesen 48
Re:
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 13, 2007 11:54PM

Eszembe jutott 1 mondat, de már nem tudom, hol olvastam. Így szól:

"A fundamentalisták azok, akik azt teszik, amit szerintük Isten tenne, ha tisztában lenne a tényekkel."

Re: megint egy öngyilkos bomba
Hozzaszóló: laciduo (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 14, 2007 08:31AM

Ez azért érdekes mert ha jól tudom minden hitben azt tartják,hogy I..en minden tud még a titkokat is.

Laci

Hozzaszóló: sysy_kopf (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 14, 2007 09:05AM

I Give You My Heart
[www.youtube.com]

Dátum: April 14, 2007 09:06AM

? Miért mik a tények angyalka ?

Re: laciduo
Dátum: April 14, 2007 10:13AM

Hat ez az, Laci.
(Most en ajanljak fel dijat annak, aki megfejti, hogy miröl szol a mondat?)

Dátum: April 14, 2007 10:15AM

Hillsong KIJEV :
[www.youtube.com]

[www.youtube.com]

[www.youtube.com]

Kijev halleluja...

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 10:17AM sysy_kopf által.

Re: sysy_kopf
Dátum: April 14, 2007 10:15AM

Sysy, szekularizacioval kapcsolatos vitankat lezartnak tekinted?
A hitgyüli "kulturharcaval" kapcsolatos megj1zeseimhez (szoros összefüggesben Joseph C. Carral) sincs hozzafüznivalod?
Azt sem akarod megmagyarazni, hogy itt:

"Persze ehhez elöször bölcsességet kell kérniaz Urtol, ugyanis a lappango idegbetegségek vallásos közegbe kerülve sok "érdekességet" produkálnak a bizonyságtevéssel /is/ kapcsolatban"

mire gondoltal?

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 10:18AM angyalka által.

Dátum: April 14, 2007 10:18AM

És ez mi?:

"A fundamentalisták azok, akik azt teszik, amit szerintük Isten tenne, ha tisztában lenne a tényekkel." /angyalka idézete/
?

Dátum: April 14, 2007 10:19AM

Megint nem olvastad el, mit irtam a kerdesed utan?

Dátum: April 14, 2007 10:19AM

Hillsong Gyülekezet Ukrajnában
[www.ujexodus.hu]

Dátum: April 14, 2007 10:50AM

Azt nem én találtam ki,hogy korunk a tömeges idegbetegség kora. Legyen az lappangó, vagy már felszínen levö. Számos ideggyógyász,szociológus,pszihológus,társadalomtudós
jutott már erre a tényekkel igazolható következtetésre.

"A neurotikus beteg folyton keresi önmagát és sohasem találja meg, elhatározásaiban bizonytalan, célkitüzéseiben tulzott, erejét terméketlen próbálkozásokra forditja vagy teljesen indokolatlan és saját magára nézve. is érthetetlen cselekedetekben, a neurotikus tünetekben adja ki. Ha igy vázoljuk az idegbeteg embert. mindjárt feltünik az _a meglepö analógia, amely közte és korunk lelkülete között van. Nem látjuk-e európaszerte a társadalom kínos vergödését valami cél, valami értelem után, nem mutatja-e minden ténykedésében a neurotikus bizonytalanságát és ingadozását? ldöszerütlen áramlatot dob felszinre, hogy azután ismét elejtse, lelki produkciójában céltalan és értelmetlen termékek születnek, néha váratlanul sulyos kitörések rázzák meg. hogy utána teljes passzivitásba essék vissza. Mindezt pedig produkálja látszólagos célszerütlenséggel és indokolatlansággal, mintha valami titokzatos démonikus erö hajtaná. hogy önmagát rontsa meg. Ime a neurózisnak tipikus képe. Megcsinálhatjuk korunkról a diagnózist: korunk neurotikus."

Dr Elekes Miklós

Arra utaltam,hogy korunk hívö közösségeinek nem kis feladat a világból az Istenhez
a biblia útmutatása szerint forduló egyéneket "helyrehozni" idegileg is, hogy az a fajta labilitás,amellyel a világi életükben "elvoltak" ne éljen tovább vallási köntösben.Ugyanis a lappangó idegbetegségek felszínre kerülve eltorzíthatják még a Jézusról való bizonyságtételt, a keresztény hitvallást is, ami a kívülvalók számára így visszataszítóvá válhat.Ezt nem a keresztény gyülekezet, és nem az Isten Igéje hozza létre !! Az idegbeteg ember számára az idegi gyógyulás az elsödleges üzenet, és az Ur kész arra,hogy ezt meg is tegye,ugyanis egy hívönek nagyon összeszedettnek kell lennie ahhoz,hogy "bölcsen" képviselje Isten országát a kívülvalók felé.
Föleg azok felfokozott elöítéletei és kritikus hozzáállásuk miatt...

Dátum: April 14, 2007 11:02AM

Rendben.
Mi a helyzet a többi kerdesemmel?

Re: kentaur, laciduo
Dátum: April 14, 2007 11:55AM

Kentaur, Laci, berakok ide 1 filmet a The Call-rol (a bajszos fazon Lou Engle). A film 1 2003-as berlini karizmatikus összejövetel kapcsan keszült. Igaz, a kommentar nemet, de azert erdemes vegignezni es fülelni, helyenkent teljesen vilagos az angol szöveg is. Föleg az elejen es 4 perc 46. mp utan kell figyelni. (A szövegröl majd meg irok neked, Laci.)

[www.youtube.com]

Irod, Sysy: "Nem azt mondják,hogy a szekták fenyegetik Amerikát"

Nem tudom, mit mondanak, pontosabban, tudom, hogy vannak, akik azt mondjak, hogy megis fenyegetik (pontosabban a demokraciat, ami a teokraciaval nyilvanvaloan össze1eztethetetlen). Szerintem erröl azokat az amerikaiakat kellene faggatni, akik aggodnak amiatt, hogy a fundamentalista keresztenyek meg az eddiginel is erösebb befolyast szerezhetnek a politikaban es a Feher Hazban. Köztudott, hogy ezek a szervezetek mar most is igen befolyasosak, es hogy szivesen tiltanak be törvenyi uton az abortuszt es helyeznek törvenyek kivülive a homoszexualis embereket többek között (meg biztosan emlexel meg a mar csak gepek altal eletben tartott nö ferje es szülei közötti haborura, amely a fundamentalistak közremüködesenek köszönhetöen valt politikai üggye). Es gondolom, a kereszteny fundamentalistaknak vannak 1eb terveik is arra nezve, hogy hogyan kellene a velük 1et nem ertöket kordaban tartani, illetve - ha mashogy nem, hat törvenyi uton - ravenni masokat arra, hogy ugy eljenek, ahogyan az nekik tetszik.
Gondolom, nem volt veletlen a legutobbi elnökvalasztas elet-halal harc jellege sem.

Szerkesztve 4 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 12:04PM angyalka által.

Dátum: April 14, 2007 12:40PM

..............

Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 07:09PM sysy_kopf által.

Dátum: April 14, 2007 01:32PM

Lou Engle-röl volt pár perc egy vallásokkal foglalkozó müsorban, ott elmondták, hogy ez a new yorki pali,valamikor a 70-es években elvonult egy barlangba, hogy egy talált Biblia segítségével "megvilágosodjon".
Igy sikerült....
A Barlangos sztori, már amúgy is gyanús volt nekem. Pl.: Mohammed is így kezdte.
Amúgy Mohammedre is hatással voltak az Ószövetségi írások, valamint zsidó és elsö keresztény közösségek. És lám /iszlám/ mi lett belöle...

Dátum: April 14, 2007 01:36PM

Más....

Haszid öröm:
[www.youtube.com]

[www.youtube.com]

Király.

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 01:39PM sysy_kopf által.

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 14, 2007 01:49PM

Sysy, most bizonyságot tettél arról, hogy nem olvasod a fórumokat. grinning smiley
Másrészt ez az örökös offolás ára (amit én is gyakran elkövetek).
Ajánlom a figyelmedbe az "Igaz ember ? smiling smiley"-ben a "March 1, 2007 07:11PM" hozzászólást és következményeit.

Dátum: April 14, 2007 02:24PM

"Örülök,hogy akkor letisztáztuk a lappangót..."

Na azert ez nem igy van... A szelektiv olvasasban es a figyelmetlensegben l1özhetetlen vagy ezen a forumon, ugy latom. Amellett, hogy igyexel kibujni a valaszok nemelyike (legtöbbje) alol, belinkelsz 1 olyan filmet, amit mar Chatul is idetett, es amit mar elegge at is ragtunk. Figyelemelterelesi probalkozasrol van szo? Arrol, hogy összemosd ezt a bolond nöt 1 olyan predikatorral, akinek többszazezer (millio?) követöje van? A Call-t elbagatelizalhatod, de azert ezt a szektat (amellett, hogy tagsaga 1re növexik) mindenkeppen közös nevezöre hozza a többi fundamentalistaval az, hogy fö celjaik - a politikai befolyasra valo törekves (ami mar megvan) es az allam keresztennye tetele - meg1eznek (ebben 1ebkent meg a katolikus 1hazzal is 1 követ fujnak, ahogyan ti is, de mintha ennek okara meg mindig nem adtal volna magyarazatot). Az, hogy Te a Callt nem tartod igazi kereszteny szervezetnek, semmit nem valtoztat azon, hogy ök viszont annak tartjak magukat, fövezerük pedig mas predikatorokkal kart karba öltve utasitja el a szekularizalt allamot es igyexik elerni pl. az abortusz betiltasat.
1ebkent tudom, hogy nem minden kereszteny szekta, szervezet ert 1et a fundamentalistak politikaba valo befurakodasanak törekveseivel, 1altalan a keresztenyek politizalasaval - amit 1ebkent a Bibliaval indokolnak. Linkeltem is 1 ilyen kereszteny oldalt, de Te ugy tettel, mintha ez a hozzaszolasom nem is letezne.
(A kommentar szerint 1ebkent az amerikaiak kb. 20-30 %-a tartozik valamilyen fundamentalista kereszteny szektahoz. A filmben szereplö masik kereszteny pali szerint ök nyertek meg Bush-nak a valasztast.)

Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 02:25PM angyalka által.

Dátum: April 14, 2007 02:27PM

LEGYSZIVES OLVASD EL CHATUL HOZZASZOLASAT IS FÖLÖTTEM!

Dátum: April 14, 2007 07:01PM

Elolvastam.
Te is bizonyságot tettél a felületes olvasásról angyalka:
"...a katolikus 1hazzal is 1 követ fujnak, ahogyan ti is..." ?????????????
Ezt meg hol olvastad ? Ezek szerint a revolverpárbaj szintén csípöböl megy a másik oldalról is.
Söt, volt aki visszaírt,hogy ö nem is érti amit én írok teljesen,mert zavarják az Igehelybeírások. Engem is legalább annyira zavar az én világnézetem szemszögéböl nézve sok hülyeség és ezért bocsássatok meg,ha én ezeken néha felületesen átfutok !!! Mint pl egyesek is átfutva a számomra lényegesnek gondolt hangsúlyos részeken, a sallangot /mert van ilyen/ állandóan visszalinkelik,mint "lényeget", hogy ezt magyarázd meg... Akkor ezek szerint a többi kapís ? Szerintem nem.
A fenti idézet is ezt bizonyítja.
...

Jó volt a sabbat ?

Shalom !

sysy.....

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/14/07 07:53PM sysy_kopf által.

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...3839404142434445464748Következô
Aktív Oldal:46 , összesen 48

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.