www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...3839404142434445464748Következô
Aktív Oldal:47 , összesen 48
Re: megint egy öngyilkos bomba
Hozzaszóló: kentaur (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 15, 2007 12:27PM

sysy_kopf Írta:
-------------------------------------------------------
> Söt, volt aki visszaírt,hogy ö nem is érti amit én
> írok teljesen,mert zavarják az Igehelybeírások.
> Engem is legalább annyira zavar az én világnézetem
> szemszögéböl nézve sok hülyeség és ezért
> bocsássatok meg,ha én ezeken néha felületesen
> átfutok !!!

nna. az egyik értetlen állat én voltam. viszont tény: nem szóltam hozzá az "igehelybeírásaidhoz" (máséihoz sem), épp ezért, mert nem vitatkozom, ha nem értem a témát vagy a formát. te viszont lelkesen hozzászólsz, akkor is, ha nem érted, most írtad le te magad... sajnálatos.

másrészt, ezt mint "gyakorló" (?) nyelvész mondom, nem ugyanazokat a készségeket igényli egy többszáz éves, mai szemmel nézve kitekert, régies fordulatokat és elavult szókincset használó szöveg (ráadásul legalább harmadkézi fordítás!!!) olvasása és értelmezése, mint egy modern nyelven írt értekezésé (ha nevezhetem így nagyképüen angyalka, chatul és olykor jómagam hozzászólásait, a terjedelmük és az egyéb stilisztikai jellemzöik miatt). ezek szerint te a hétköznapokban is az ige nyelvén kommunikálsz a téged körülvevökkel?... (és csodálkozol, hogy sokan nem értenek meg?) grinning smiley

egyébként pedig elég szörnyünek találom, hogy csak "a világnézeted szemszögéböl nézve" korrekt és egyetértö beírásokra van szemed, minden olyasmi, amit nem a te világnézetedet osztó emberek írnak, csak szemét és hülyeség? ez esetben tényleg egy kirekesztö állat vagy (hogy ne mondjak - írjak - rögtön fasiszta disznót)!!!

ja, és ha úgysem értenek itt meg téged és az igehelybeírásaidat, valamint te se a mások - a te világnézeted szemszögéböl nézve - sok hülyeségét, akkor tünj el a balfenéken. még mindig jobb, ha gyávának tartalak, mint ha ostobának. smiling smiley

"and we'll save Terrance and Phillip, too,
cos that's what Brian Boitano'd do!"

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/15/07 12:28PM kentaur által.

Dátum: April 15, 2007 12:32PM

ja és igen, mielött szóvá tennéd, angyi: KÉT bal patával keltem fel ma is, tudod, miért. sad smiley

Hozzaszóló: V.Balu (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 15, 2007 02:16PM

Kentaur!

Mielött mindenkit jol lebasznál, nyithatunk neked egy dühöngöt smiling smiley

Itt egyszerü parasztok irkálnak ne haraguggyá ha nem mindíííg a legmegfelelöbb formában.

Már most elnézést kérek aki megsértödne a paraszton nem ugy értettem, inkább az egyerün van a hangsuly.

Én nem tudopm mi van Kentaurral, de mostanába olyan mint ha szarva nött volna és mindenkit fel szeretne nyársalni.

Tudom, tudom, most jön a, hogy sértödhetek a válaszodon..

Közlöm veled nem sértödök meg akármit is csinálsz.

mer olyan kis vigyorgos arcocskáéd (mosolygos, nevetös, vidám) van válaszd amelyiket akarod.

irni ugy is azt irsz amit akarsz. Élöbven meg ugy sem mernél nekem jönni smiling smiley

Még a férjeddel sem smiling smiley)

Meg a két székkel sem smiling smiley

Meg a kutyával sem smiling smiley

Na jo, lehet a kutyával bátrabb lennél smiling smiley

Vagy pofátlanul agressziv...

vegy belöled is fasiszta mitommén mi válna és vigyorogva néznéd ahogyan a kövér, zsiros testemet széttépné a yorki-d smiling smiley

Na sértödhetsz smiling smiley

Hozzaszóló: sysy_kopf (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 15, 2007 07:49PM

Köszönöm Balu.

Re: sysy_kopf
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 15, 2007 10:02PM

Azt akarod tudni, honnan veszem ("hol olvastam"), hogy a hitgyüli - az amerikai fundamentalistákkal és a vatikánnal szinkronban - mételynek tartja a szekularizációt és a világi kormányok világi kormányzását? Megmondom: erröl szól majdnem az összes hetek-, meg exodus-linked (1 cég, ugye?). Te saját linkjeidet sem olvasod el? Akkor most szólok, hogy az 1ikben pont Ratzinger hisztizik...

A többihez nem kell füznöm semmit, Kentaur ugyanis korrektül leírta, hogy mi a probléma az idézeteiddel és azokkal a furcsa szempontokkal, amelyek szerint te a hozzászólásokból szemezgetsz.

(Érdekes 1ébként, hogy Balu legutóbbi hozzászólását valamiért nem csak "átfutottad", hanem el is olvastad. Viszont ebböl a hozzászólásból szerintem nem kellene elhamarkodott következtetéseket levonnod...)

Re: kentaur
Dátum: April 15, 2007 10:18PM

Kenti, az én végnélküli szövegelésemet tényleg lehet "értekezésnek" nevezni, de csak idézöjelben és szarkasztikus felhanggal. Figyelmetlen voltál viszont, Lacit kihagytad, pedig ö is itt áll a vártán, kereszténytüzvonalban: az ö feladata az, hogy a harcias keresztényeket "sötét" és "abszurd" kérdésekkel hergelje.

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/15/07 10:20PM angyalka által.

Dátum: April 16, 2007 07:22AM

na, megint én jövök. smiling smiley
Balúkám, nem félek töled, pedig yorkim sincs (meg az nem is kutya winking smiley), és ha figyelmesen megnézed még 1x, rájössz, hogy nem az "1szerü parasztokkal" van bajom. csak hát sajnos sysy se hús, se hal, nem érzi magát 1szerü parasztnak, müveltnek meg félmüvelt, és a világon mindenre az igét hiszi magyarázatnak. na, ez bosszant. smiling smiley
és hogy tudd, semennyire sem sértödtem meg, söt néha KEDVELLEK. smiling smiley

Dátum: April 16, 2007 07:23AM

angyalka Írta:
-------------------------------------------------------
> Kenti, az én végnélküli szövegelésemet tényleg
> lehet "értekezésnek" nevezni, de csak idézöjelben
> és szarkasztikus felhanggal. Figyelmetlen voltál
> viszont, Lacit kihagytad, pedig ö is itt áll a
> vártán, kereszténytüzvonalban: az ö feladata az,
> hogy a harcias keresztényeket "sötét" és "abszurd"
> kérdésekkel hergelje.
>
>
>
> Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> 04/15/07 10:20PM angyalka által.

ja, igen, igazad van (mint szinte mindig) grinning smiley

Dátum: April 16, 2007 08:42AM

Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy Te 1etertesz velem szinte mindig. smiling smiley

Hozzaszóló: leditke (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 16, 2007 09:39AM

"Már most elnézést kérek aki megsértödne a paraszton nem ugy értettem, inkább az egyerün van a hangsuly."

Azért sértö!!!!!!!!!!!!!! Nem a "paraszt", az "EGYSZERÜ"!!!!!!!!!!!!!!!
cool smiley

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/16/07 09:40AM leditke által.

Dátum: April 16, 2007 11:42AM

oké, angyal smiling smiley

Hozzaszóló: laciduo (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 16, 2007 05:59PM

Nos végigfutottam az egészet persze biztos maradtak ki dolgok amik elkerülték a figyelmemet. Amit leszürtem Angyalka olyan mint mindigsmiling smiley Kentaur viszont mostanába harapósabb mint amilyen szokott lenni de hát ez is belefér szerintem. Aminek azért örülök,hogy Sysy barátunk többet írt saját gondolatairól mint szokott. Annyiban azért igazat kell adjak Kentaurnak,hogy az idézetek bizony a mai nyelvben elég nehezen értelmezhetök mindig is furcsának tartottam,hogy ha Bibliával találkozom még mindig a Károli forditás a mértékadó a mi a mai embernek elég nehéz nyelvezet.Furcsállom,hogy még nem készült a Bibliának olyan kiadása ami a XXI. század emberének egyértelmüen mondja el azt amit közölni akar az emberekkel.Talán a tiszta érthetö fogalmazás megrenditené a hivöket hitükbe?

Laci

Dátum: April 16, 2007 07:49PM

erröl van szó... winking smiley

Dátum: April 18, 2007 03:05PM

Nem tudom, hogy a magyar hírek mondta-e, de az egyik Virgina-i professzor egy román zsidó volt. Túlélte a holokaustot, a 70-es években az israeli kormány segítségével kijutott és mint tudós dolgozott Israelben. Késöbb kapott egy állást a Virginia- i egyetemen (mint tanár) és több mint húsz évig dolgozott ott. A diákjai elmondták, hogy milyen hös volt. Amikor meghalotta a lövéseket, eltorlaszolta az ajtót, hogy el tudjanak a diákjai menekülni, Ö már nem tudott.

Hát ez az egyik amiért büszkék lehetünk, hogy zsidók vagyunk. Én kibögtem a lelkem, mert nagyon szép megemlékezés volt róla. A fiát is meginterjuvolták.

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/18/07 03:06PM leditke által.

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 18, 2007 07:39PM

Leditke, megtaláltam a hírt. Liviu Librescu a mechanika professzor neve, 75 éves volt; nagy höstett az, amit végbevitt.

Dátum: April 19, 2007 08:44AM

Ma reggel hallottam a tv-ben,hogy ma temetik Izraelben a hös professzort aki a testével védte a diákjai életét.

Laci

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/19/07 08:44AM laciduo által.

Dátum: April 19, 2007 09:46AM

Tegnap dirrekt néztem az RTL. híradót. Egy szót nem említettek szegény emberröl. JELLEMZÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De valami jó is történt, a parlament összes pártja elhatárolódott a szélsö- jobbos elemektöl. Alá is írták. Azért ez egy haladás, nem gondoljátok?

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/19/07 09:46AM leditke által.

Dátum: April 19, 2007 05:08PM

Azért a fidesz megjegyezte,hogy ök nem lettek bevonva a szöveg megfogalmazásában.
Az eszükbe sem jutott,hogy netán már régebben megfogalmazhatták volna ök is senki nem tiltotta meg nekik,de ök inkább zászlóügyben gyártott ideológiákkal voltak elfoglalva.

Laci

Hozzaszóló: RamBam (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 19, 2007 05:19PM

Semjén meg keresztbetett ujakkal írhatta alá smiling smiley A kis csibész smiling smiley

Dátum: April 20, 2007 10:26AM

Semjén biztos rosszul érezte magát az aláiráskor.smiling smiley

Laci

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...3839404142434445464748Következô
Aktív Oldal:47 , összesen 48

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.