www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  1234567891011...UtolsóKövetkezô
Aktív Oldal:1 , összesen 17
ez érdekes
Hozzaszóló: root (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 26, 2007 12:37PM

"Hej, zsidó, zsidó
Szerda
Népszabadság • Uj Péter • 2007. április 25.

Zsidulok, úgy veszem észre. Lógatom a kilincsorromat és az esztergált pöcsömet fölváltva, biboldóskodok a kaftánomban, és rágom a nemzet valamijét.

Gondoltuk-e volna, az új évezred elején, mondjuk, hogy elég pátosz szoruljon már az idöhatározóba is, szóval, hogy a magyar nyelv hatalmas, buja kertjének eme kis (illetve nem is olyan kis, söt nagy) bokra ilyen virágzásnak, burjánzásnak indul megint? A zsidózás fogalombokra tudniillik.

A rendszerváltás utáni elsö tétova zsidózásokat még alig értettem. Amikor a rokonságból szóvá tette valaki, hogy a szomszéd zsidó, de persze nagyon rendes ember. Aztán egy nagy családi rendezvényen lelkes családfavizsgálat közben egy másik rokon sápadtan tette szóvá, hogy valahol az ezerhétszázas évek végén bekerült a család valamelyik oldalágába egy Judit nevü nö és hogy az nem-e zsidó-e.

Aztán jött Pista, aki saját lapjának publicisztikarovatában minden héten bemutatott valami nyelvi akrobatikát, hogy a zsidó szó használata nélkül (késöbb már inkább azzal) írja körül a túlfejlett szaglószervvel rendelkezö feltünöen anyagias, a magyarság lelki és genetikai alkatától jelentösen különbözöetnikai csoportot. Jött Lóri, a Galícia-szakértö ,Laci a kettös spirálú meg a többiek. Szép lassan kifejlödött a jobbszélen, annak is a psziciátriai és neurológiai ágán, igen közel az ufó-sumér rokonságot hirdetö scifiszakosztályhoz a magyar szellemi élet apró, színes csoportja, amely mérsékelten volt szórakoztató ugyan, de nyilvánvalóan veszélytelennek tűnt.

A 2002-es és 2006-os választási kampányok már jelezték az új kor hajnalát: simán lehetett egy-egy jobban sikerült cikkre 30-40 zsidózó levelet kapni akár; az egyik kedvencem az volt, amelyik abból a tényböl vont le radikális következtetéseket az egész szerkesztöség etnikai hovatartozására vonatkozóan, hogy nem tudósítottunk megfelelö terjedelemben egy utánpótlás labdarúgó-mérközésröl.

Egy olyan országban, ahol sokszorosan deklaráltan nincs antiszemitizmus, elég szép teljesítmény.

Így éltünk, éldegéltünk ebben a hazában, zsidózók és zsidózottak, együtt, vidáman.

Aztán jött 2006 ösze (ez is a Gyurcsány miatt van, mondjon le!), és új minöség jelent meg a hazai zsidózásban. A történelmi árpádsávokon jobbról elözö árvalányhajas szittyaoperett-karaván végiben már teli tüdöböl fújják a húszas-negyvenes évekböl visszamaradt legócskább ostobaságokat, amiktöl az egészséges konzervatív éppúgy hányingert kapott (talán még úgyabbul), mint a komenistáktól, még hetven évvel ezelött is. De most ez virágzó underground kultúra, internetes minilapokkal (amelyek jelentös részét nyilván a cionista NBH szerkeszteti, hogy mindig legyen elegendö antiszemita-veszély, ilyen ravaszak ezek), zajos fiatal rajongókkal, akik akár kukagyújtogatásig elmenöen lázadnak a türhetetlenül anti-antiszemita rendszer ellen. Új nyelv, új normarendszer, új igazságok. Már amennyire Prónay Pál világa új tud lenni ebben a geopolitikai realitásban.

Nekem még egy fideszes zsidózóm is van, legalábbis fideszes e-mail címröl ír idönként, most kezdek is egy gyülöletkampányt, hogy ORBÁN VIKTOR AZONNAL HATÁROLÓDJON EL, vagy vizionálhatnék barna ingben keretlegényeket vezénylö Schmitt Pált a Duna-partra, drága bolgárúr, de hát hülyék mindenütt vannak, pártokban meg aztán pláne, és a mailszerverek sem kreténbiztosak. Magamon bizonyítom nap mint nap azt a régi tételt, miszerint a zsidózáshoz egyáltalán nem kell zsidó, bár legújabb magyar kutatások szerint még antiszemita sem kell hozzá, mindegy, így azért mégis szebb, elegánsabb, hogy mi magyarok egymást között intézzük, nem keverjük bele az ügybe szegény zsidókat, van nekik saját bajuk elég."

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/26/07 12:46PM leditke által.

Re: ez érdekes
Hozzaszóló: leditke (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 26, 2007 12:38PM

Nem tudom az egész hosszú-ö-ket kícserélni. Próbáljátok odaképzelni.

Dátum: April 26, 2007 12:47PM

Megcsináltam. smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley

Dátum: April 26, 2007 12:56PM

Na írtam, hogy próbáljanak valamit alakítani a husszu ö, u - érdekében, mert a számokat nem lehet érteni. cool smileycool smileycool smiley

Kiváncsi vagyok, hogy olvassák-e az e-mailjüket

Dátum: April 26, 2007 05:03PM

Visszajött a levelem, na jól nézünk ki.confused smiley

Hozzaszóló: kentaur (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 27, 2007 08:33AM

jól elbeszélgetsz itt magadban, leditke grinning smiley
egyébként miért találod ezt a cikket érdekesnek? az információ nem új, sajnos. a stílus sem, szerencsére - UP már régóta az egyik kedvenc újságíróm! winking smiley

"and we'll save Terrance and Phillip, too,
cos that's what Brian Boitano'd do!"

Dátum: April 27, 2007 09:41AM

Én soha még nem olvastam a Népszabadságot és ezt is csak véletlenül (felhívták a figyelmemet rá). És az Uj Pétert pláne nem tudtam, hogy ki. Nahát van még egy kedvencem (a másik a Váncsa és a Popper).

A társaságomat kedvelem és megbeszélünk mindent, mert nem szeretek magammal vitába keveredni. Jobb letisztázni a dolgokat elöre.smiling smiley

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 04/27/07 09:41AM leditke által.

Dátum: April 27, 2007 11:50AM

Az "érdekes" lehet, hogy nem a jó szó, (nem baj, lesz egy ilyen topic is, ahová lehet érdekességeket írni), mindenesetre nekem érdekes, mert nagyon szellemes, sok ilyesféle van a magyar újságírásban????????????????????????????????????????????

Dátum: April 27, 2007 04:16PM

van smiling smiley

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: April 29, 2007 04:48PM

Szerintem tökjó írás. Persze hogy nem új, de én, amikor ilyen cikket olvasok, akkor mindig elnosztalgiázom azon, hogy milyen normális volt ez az ország úgy 18 évvel ezelött. Persze valójában debil volt akkor is, csak másképpen. Úgy látszik, a hülyeség rendszerfüggetlen, csak konkrét megnyilvánulása függ a kortól. Akik most zsidóznak, azok egy része húsz éve még imperialistázott, mert gyülölni jóóóó. Na, ez sem új, bocsi, kentaur. smiling smiley

Dátum: April 29, 2007 05:11PM

Nekem új volt és nagyon élveztem, elküldtem mindenkinek, akit csak ismerek.

Hozzaszóló: Möri (Bejelentkezett IP)
Dátum: May 1, 2007 09:27AM

Nekem tetszik is az Uj Péter -már mint férfi - winking smiley Meg a stílusa... meg minden

Dátum: May 1, 2007 10:55AM

Möri Írta:
-------------------------------------------------------
> Nekem tetszik is az Uj Péter -már mint férfi -
> Meg a stílusa... meg minden

És még jóképü is??????????

Dátum: May 1, 2007 11:07AM

Hát, szerintem. Kicsit szeplös. De úgy hogy pont jól áll neki. Egyébként a Dalnokok ligája c. müsorban volt zsüritag. Ez már egy régebbi TV müsor volt. És nagyon jó dumája volt ott is.

Dátum: May 1, 2007 11:10AM

Azt én nem láthattam, de ha még jóképü, akkor tul sok a jobol.hot smileyhot smileyhot smiley

Dátum: May 1, 2007 11:13AM

Nekem speciel tetszett. Mindig csinált valamit amivel felhívta magára a figyelmet. Többnyire punkosra volt megcsinálva a frizurája. Az öltözködése is eléggé extravagáns volt. Kiváncsi vagyok hogy "igaziban" is ilyen lehet-e?

Dátum: May 2, 2007 02:10PM

Möri, a punk fazon a Herczeg Zoltán nevü divattervezö volt. grinning smiley azért volt az öltözködése is extravaganza, nem??? winking smiley
UP nem feltünösködik, már a haja sem hosszú, mint kb egy évtizede, és ha meg kell szólalnia, kifejezetten félénknek tünik. ettöl függetlenül persze aranyos, okos, jó humora van, és CSALÁDOS, úgyhogy maradnak a nyugtalan álmok, lányok. grinning smiley

Dátum: May 3, 2007 07:05PM

Igen tudom hogy a Herczeg Zoltán is punkos volt. De emlékezz hogy egy-két müsorban az U.P.-nek is volt "frizurája" Na de mindegy is.Cuki és kész. Azóta már biztosan konszolídálódott. De jó azért hogy szó volt róla mert utánna néztem a neten és megtudtam hogy az index föszerkesztöje, megy hogy szerdánként van írása a Népszabadságban és hogy nös.smiling smiley

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: May 3, 2007 07:34PM

A francnak szóltam bele. Gondolhattam volna, hogy itt hen-party van. grinning smiley

Dátum: May 5, 2007 07:51AM

Jó... Most pedig a Chatult beszéljük ki grinning smiley

Ugrás oldalra:  1234567891011...UtolsóKövetkezô
Aktív Oldal:1 , összesen 17

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.