www.zsido.hu Kattintson a hirdetésre!
Vitafórum  
Figyelem, a vitafórum tartalmát moderátorok ellenőrzik. Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozza.

Ugrás Témához: ElôzôKövetkezô
Ugrás: Üzenet ListaÚj TémaKeresésBejelentkezés
Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...7891011121314151617Következô
Aktív Oldal:16 , összesen 17
Re: ez érdekes
Hozzaszóló: Lilian (Bejelentkezett IP)
Dátum: March 16, 2009 07:25AM

angyalka Írta:
-------------------------------------------------------
> Még jó, hogy a keresztényt (is) a gyümölcséröl
> lehet felismerni...:
>
>
>
>
>
> Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> 03/15/09 11:54PM angyalka által.

"A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hírdeti az embereknek,hogy mindenki mindenütt térjen meg." (Apcs. 17:30)

Dátum: March 16, 2009 07:27AM

angyalka Írta:
> Még jó, hogy a keresztényt (is) a gyümölcséröl
> lehet felismerni...:
>
>
>
>
>
> Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> 03/15/09 11:54PM angyalka által.

Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés 03/16/09 07:37AM Lilian által.

Dátum: March 16, 2009 07:58AM

Lilian Írta:
> angyalka Írta:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Még jó, hogy a keresztényt (is) a
> gyümölcséröl
> > lehet felismerni...:
> >
> >
> >
> >
> >
> > Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> > 03/15/09 11:54PM angyalka által.
>

>
> Angyalka!!

www.bpa.hu

Szeretettel meghívlak a Budapesti Autonóm Gyülekezet Istentiszteletére, amely minden szombaton du. 16 órától a Fővárosi Művelődési házban van.
>
>
> Szerkesztve 2 alkalommal. Utolsó szerkesztés
> 03/16/09 07:37AM Lilian által.

Re: Lilian
Hozzaszóló: angyalka (Bejelentkezett IP)
Dátum: March 16, 2009 06:28PM

Mehetek a superman ruhámban is, ahogyan 1 igazi identitás-zavaroshoz illik?

Dátum: June 9, 2009 08:28PM

Én nagyon érdekesnek találtam a trapistáért folytatott csatát életre halálra.

„A hangulat és látvány a háborús régiókra jellemzö, éhezö emberek önmagukból kivetközött viselkedésére kísértetiesen emlékeztet" - írja a YouTube-on egy vásárló, aki videón rögzítette az eseményeket. „Egy kiló sajtért meglökdösték és inzultálták egymást, gyerekeket tapostak és nyugdíjasokat tepertek le."

Beszéltünk 1szer arról Chatul, hogy milyen technikákkal módosítható az emberek tudatállapota, emlékszel?

Szerintem ez a sajtháború igazából 1 szociálpszichológiai kísérlet volt, mint a Milgram-, vagy a Stanfordi börtönkísérlet.

Ezt azért érdemes elolvasni:

[index.hu]

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/09/09 08:53PM angyalka által.

Hozzaszóló: chatul (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 9, 2009 09:26PM

Lehet. De nekem az az elvem, hogy "soha ne magyarázd gonoszsággal azt, amit butasággal is lehet". Tehát ez szerintem spontán alakult ki. Másrészt viszont lehet, hogy neked van igazad, és egy, az áruházi tülekedés kutatásában érdekelt szociológus áll a háttérben. Meg lehet érteni öt is, hiszen idöre kutatási eredményt kell produkálnia, és az kísérletek nélkül nehézkes. De honnan lehet tudni elöre, hogy mennyire kell leértékelni mondjuk a sajtot, hogy kialakuljon a tohuvabohu? Ehhez bizony komoly közgazdasági ismeretek is kellenek, tehát ahogy ezen gondolkozom, egyre jobban csodálom az illetöt. Valóságos Hari Seldon lehet az illetö. grinning smiley

Re: chatul
Dátum: June 9, 2009 10:41PM

"Ehhez bizony komoly közgazdasági ismeretek is kellenek..."

Nem kellenek, fantázia kell hozzá.
A többi kísérlethez is csak az kellett. A börtönöset is pszichológus találta ki.
Különben meg csak tréfáltam, mivel nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve.
De akkor is lehetett volna kísérletsmiling smiley

A l1ek urát sem közgazdász írta...

Dátum: June 9, 2009 10:50PM

Lehet, hogy ez volt az elsö próbálkozás, és epp szerencséjük volt. Ha nem jött volna be, lehet, hogy levitték volna háromszázra, és így tovább...

Dátum: June 10, 2009 05:10PM

Akkor most világválság van, meg globális náculás, vagy ez is csak egy kísérlet?

Dátum: June 11, 2009 11:27AM

A válságról nem tudok asszociálni, mint a sajtháborúról (pedig szerintem az elöbbi is az emberi természet következménye). Ez utóbbiról tudok a legyek urára, vagy a börtönkísérletre: mivé válik az ember, ha megszünnek a szabályok? Barbárrá. Sokunk legalábbis.

Náculás. Szerintem azoknak az embereknek az aránya a többiekéhez képest, akik legszivesebben eltüntetnék a föld szinéröl azokat, akiknek másmilyen a színük, a szokásaik, vagy a gondolkodásuk, az ösidöktöl fogva változatlan, csupán önkifejezési-, meg cselekvési lehetöségeik alakultak különbözöképpen a társadalmi berendezkedés változásainak függvényében. Az, hogy meddig mehettek el, mindig a többieken múlott.

Hozzaszóló: szabó ferenc (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 11, 2009 12:28PM

root men szbad ijen, csunya szavakat magadra, a zsidó mindig lelki ismerete. a világnak, és véleményem, szerint, ebböl ered az antiszemitizmus. hogy kürül vagy metélve, nem hogy büszkelegyél de kell bened tartásnak lenni. mert a körül metélkedéssel ti kaptatok egy plusz, ajándékot az Örökévalótol amit nem kell szégyelni. Barátotok feri salom zsidó fiú smiling smileysmiling smiley

Szerkesztve 1 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/11/09 12:31PM szabó ferenc által.

Hozzaszóló: szabó ferenc (Bejelentkezett IP)
Dátum: June 11, 2009 12:29PM

smiling smileysmiling smiley

Dátum: June 11, 2009 05:15PM

Angyalka, a földi életre az a jellemzö, hogy van egy, de csak egy civilizációalkotó faj, és van egy sor faj (delfin, emberszabásúak) a beszédképesség küszöbén. Sagan szerint ez nem véletlen, ö azt írta, hogy mihelyt egy hominida túl értelmes lett, az a mi öseink azonnal kiirtották, mint legutóbb pl. a neandervölgyieket. Ez a tulajdonság azonban saját fajunk ellen is fordulhat. Láttuk. No de túl fogunk egyszer ezen lépni? Ha igen, akkor honnan fogjuk tudni, hogy ez megtörtént? A válasz egyszerü: onnan, hogy más beszélö fajokat is megtürünk magunk mellett, mint "A város" c. Simak regényben az értelmes kutyákat. Kiterjesztjük rájuk az emberi jogokat, szavazhatnak majd, adónk egy része az ö nyugdíjukra fordítódik. Viták lesznek majd, hogy lehet-e egy delfin egy szárazföldi ország elnöke... grinning smiley (A római birodalomban volt már ló konzul, de az más történet.)

Lehet, hogy tényleg itt vannak az ufók, csak nem lépnek velünk kapcsolatba, mert látják, hogy még magunkat sem vagyunk képesek elviselni ... smiling smiley

Ferenc, amin felháborodtál, az csak irónia, amit támadásnak véltél, az védelem volt.

Dátum: June 15, 2009 02:51PM

Én szkeptikus vagyok Chatul, mert amiröl írsz, az komoly érdekekbe ütküzne, a politikában pedig sokkal nagyobb szerepük van az érdekeknek, mint az ideológiának, ami többnyire csak máz. Különben meg az emberek toleranciára (meg önismeretre) való nevelése nagyon is a politika hatalmában áll, mégpedig az oktatáson keresztül. Csak az érdekében nem. Szerintem.

Dátum: June 15, 2009 04:24PM

Tehát a politika és az oktatás (konkrétabban az öntudatra nevelés) mindig is szemben fognak állni egymással? Hm, ez nagyon hihetö. Eddig legalábbis mindig igy volt. Talán a "csecsemök és aggok pártjának" megalapitása és hatalomra juttatása volna a megoldás, ök biztos nem bánnák.
chatul (már/még pártonkivüli)

Dátum: June 15, 2009 11:04PM

Szerintem a megoldás az lenne, amit Einstein mondott: az országoknak és a népeknek fel kellene hagyniuk az eddigi oktatási- és nevelési módszereikkel és szokásaikkal, amelyek úgy öröklödnek generációról generációra, mint valami fertözö betegség. Ö különben optimista volt, azt tartotta, hogy a világot jobbá lehet tenni, ha elegen akarják. Szerinte már 1 maroknyi csoport elszántsága is elegendö volna.

Már gyerek-, tinédzserkorunkban meg kellene tanulnunk például, hogy az elsö adandó alkalommal lealjasodunk, ha valamilyen - a rendszerbe csúszott - hiba folytán nem kell a felelösségre vonástól tartanunk. Miért nem tanítják ezt meg nekünk, miközben kísérletek, meg tapasztalatok garmada bizonyítja ezt? Nem kellene ezt az információt valahogy a köz érdekében hasznosítani? Hogy jobban odafigyelhessünk a saját természetünk által állított csapdákra. Hogy legalább résen lehessünk...

Miért nem tanuljuk Einstein filozófiáját, aki pedig olyan nagyon fontos dolgokat fogalmazott meg teljesen közérthetöen, söt, a humorából adódóan még szórakoztatóan is az emberi természetröl, társadalomról, erkölcsröl, közjóról? Biztos, hogy sokakra hatással lennének a nézetei, az ember tinédzserkorában annyira fogékony az új gondolatokra.

Megtanuljuk, hogy melyik forradalom melyik évben, söt melyik hónap melyik napján tört ki, de azt meg nem, hogy milyen barbár mészárlás folyt a magasztos eszmék megvalósításának keretében.

Miért fontosabb, hogy bemagoljuk az adatokat, mint hogy megtanuljuk felismerni az összefüggéseket?

És miért nem tanulunk hösökröl? Olyanokról, akik mertek NEM ölni és NEM láthatatlanná válni, amikor mindenki másnak e kettö közül legalább az 1ik leghöbb vágya volt?

És miért tanulunk a holokausztról mindenekelött adatokat, amikor személyes sorsokról is tanulhatnánk, minden város-, megye taníthatná a saját lakosai elhurcolását, a gettósítást személyes történeteken, NEVEKEN keresztül az elsö megaláztatásoktól kezdve? Dokumentálva vannak még a lakáskérelmek is, amiket a zsidóság gettóba zárása után rögtön be is nyújtottak a többiek (orvosok, papok is)! Miért nem hallanak, ismernek meg a gyerekek visszaemlékezéseket, személyes történeteket, amíg még köztünk élnek a szemtanúk?

Miért nem verik a fejünkbe az iskolában, hogy annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak?

Nem bonyolult ez szerintem, simán meg lehetne oldani, hogy a gyerekek másfajta szellemben nevelödjenek, mint ami az eddigi gyakorlat. De másként (önismeretre) nevelt embereket mozgósítani is nehezebb lenne, vagy adott esetben hallgatásra bírni. Gondolom én. De lehet, hogy ez is csak közöny. Vagy hanyagság. Nem tudom.

(Szerintem különben a történelemoktatásban semmi keresnivalójuk a számoknak, úgyhogy én mindörökre számüzném azokat az utolsó szálig. Semmi hasznuk nincs, csak elterelik a figyelmet a lényegröl.)

Szerkesztve 3 alkalommal. Utolsó szerkesztés 06/16/09 01:50AM angyalka által.

Dátum: June 15, 2009 11:16PM

Azért remélem, legalább az ötödik pecsét kötelezö olvasmány ma már. (Az idétlen Antigoné meg nem.smiling smiley)

Dátum: June 15, 2009 11:39PM

Ah, találkozzunk 1szer Chatul. Kiülünk valami kerthelyiségbe, én kávézok, meg cigizek, Te sörözöl, fogunk papírt, meg ceruzát és kidolgozzuk a megoldást MINDEN problémára, ami a világot nyomja. Ha elég nagy a papír, még közmondásokat is írhatunk rásmiling smiley
Júliusban ráérek.smiling smiley

Dátum: June 16, 2009 02:00PM

OK, találkozzunk. Most csütörtökön (június 18) este hét órakor a cipöknél. Ne csak Te gyere, Angyalka, hanem mindenki, aki olvassa, mert mindenkire szükség van a fenti problémák megoldásához.
chatul
(aki most bekomolyitott)

Dátum: June 16, 2009 02:19PM

Én most nem tudok, messze vagyok.

Ugrás oldalra:  ElôzôElsô...7891011121314151617Következô
Aktív Oldal:16 , összesen 17

Sajnálom, csak regisztrált felhasználok szólhatnak hozzá ezen a fórumon.
A Vitafórum a Phorum szabadszoftwarenek köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük.